Як експерту-початківцю запустити свій онлайн-проект, якщо у нього немає досвіду, але є великий інтерес до своєї теми

Як експерту-початківцю запустити свій онлайн-проект, якщо у нього немає досвіду, але є великий інтерес до своєї теми - Бізнес Експерта. Як перетворювати знання на гроші

Досить часто експерти-початківці не починають створювати свій онлайн-проект, бо вважають себе недостатньо компетентними у своїй галузі знань. Надають перевагу пройти ще одне навчання, після цього ще одне і так до нескінченності. Цими навчаннями вони відкладають ухвалення рішення почати проявлятися, до жаху боячись свого провалу.

Як бути в цій ситуації?

Насправді немає чіткої та конкретної відповіді на це запитання. Адже ситуація в кожного експерта індивідуальна і притаманна тільки їм. Але незважаючи на це, дам кілька рекомендацій.

Розпочніть власний проект як дослідницький. Змістивши фокус свого проекту в цьому напрямку, ви розв’яжете собі руки. Ви будете просто публікувати інформацію, яку вивчили і застосували на практиці. При цьому ви ділитеся не тільки своїми успіхами, а й невдачами. Як показує практика – саме невдачі найбільше цінуються людьми. Їм цікаво те, що людина робила, як робила і чому в неї нічого не вийшло.

Прийміть рішення почати оцінювати результати своєї діяльності не через тиждень чи два, а через півроку. Саме через цей проміжок часу ви отримаєте певний досвід, а навколо вашого проекту вже будуть зібрані люди і прийде розуміння своєї цільової аудиторії.

Постійно спілкуйтеся зі своїми підписниками, ставте їм запитання в коментарях і уважно читайте все те, що вони пишуть. Для вас це найцінніше на даний момент часу. Завдяки цій інформації ви зрозумієте, в якому напрямку розвивати свій проект, який безкоштовний контент створювати і які продукти потрібні вашим підписникам.

Зосередьтеся на одній соціальній мережі та розвитку власного блогу на особистому домені. Не розпорошуйтеся. Збирайте підписників у соціальній мережі, а контент, який публікуватимете в ній, дублюйте на блозі з особистим доменом.

Проводьте безкоштовні консультації з підписниками за темою свого проекту. Це прибере у вас страх перед спілкуванням з людьми «віч-на-віч», дасть поштовх для створення безплатного контенту і платних продуктів.

У будь-якому разі, почніть діяти та перестаньте переживати за кінцевий результат. Безумовно не все буде виходити, але завдяки тому, що ви не будете зациклені на результаті, ви отримаєте результат і досвід, який вам так потрібен.

Якщо вам потрібна моя консультація по створенню та веденню свого онлайн-бізнесу, я можу вам у цьому допомогти і відповісти на всі ваші запитання. Подати заявку на консультацію можна на цій сторінці.