Як м’яко підштовхнути клієнта до оплати програми навчання

Як м'яко підштовхнути клієнта до оплати програми навчання - Бізнес Експерта. Як перетворювати знання на гроші

Проводячи безкоштовні консультації, експерт чітко розуміє, що йому потрібно продати свою програму навчання потенційному клієнту. Адже заради цього він спілкується з ними, відповідає на запитання і врешті-решт озвучує вартість своєї програми.

І ось тут у нього в голові виникають найрізноманітніші й не дуже приємні думки, пов’язані з оплатою його програми навчання.

Чи оплатить клієнт програму?

Оплатить, але коли?

А може взагалі не оплатить?

Оплата клієнтом програми навчання залежить від безлічі чинників, наприклад, від того, наскільки продукт зрозумілий потенційному клієнту, чи потрібно довго пояснювати йому, для чого його створено, наскільки дана проблема у клієнта «болить», чи готовий він платити гроші за розв’язання цієї проблеми.

Але є ще один важливий момент, який упускають багато експертів – не вказують дедлайн оплати.

Коли немає дедлайну з оплати, клієнт тягне з оплатою, може відкласти цей процес на день-два-три і навіть забути про те, що потрібно оплатити.

Як зробити так, щоб клієнт після розмови з експертом якнайшвидше здійснив оплату за програму навчання?

Потрібно обговорити разом з ним вартість і терміни її оплати.

Вартість участі в програмі Х. Оплатити цю суму необхідно протягом 2-3-7 днів. Якщо оплата в зазначений термін не буде проведена, вартість участі в програмі навчання підвищується на 10%, 20%, 30%, 40%, 50%, або взагалі клієнт більше не отримає можливості її оплатити.

Якщо в клієнта в цей момент часу немає грошей на сплату повної вартості програми, а брати участь в ній він хоче, йому потрібно здійснити оплату застави Y, а потім протягом місяця сплатити всю вартість програми за ціною Х мінус вартість застави Y. Якщо оплата так і не прийшла, сума застави не повертається.

Можна ще додати плюшок …

Якщо клієнт оплачує програму у встановлені терміни й одним платежем, він отримує додаткові бонуси. Бажано, щоб ці бонуси раніше ніде не використовувалися і про них ніхто не знав. Важлива ексклюзивність.

Добре це чи погано ось так підштовхувати потенційного клієнта до участі в програмі навчання, кожен експерт вирішує сам.

З одного боку, добре. Експерт вирішує проблему з постійним вмовлянням клієнтів оплатити його програму. Знімає з себе важливість сплати, бо розуміє, що може працювати з іншими клієнтами і вирішувати їхні проблеми. Показує клієнту серйозність своїх намірів, що працювати буде тільки з тими, хто дійсно хоче розв’язати свою проблему та готовий платити гроші за її розв’язання.

З іншого боку, погано. Клієнт відчуває, що ним маніпулюють та намагаються його продавити на оплату програми навчання.

Я не проти такого дедлайну з оплати, якщо в експерта дійсно якісний продукт і є розуміння, що саме цей продукт дасть змогу вирішити проблему клієнта на 100%.

І звісно ж, клієнтам важливо розуміти, що час експерта не є безкоштовним і навіть безоплатні консультації мають свою ціну.

Якщо вам потрібна моя консультація зі створення та ведення власного онлайн-бізнесу, я можу вам допомогти в цьому. Подати заявку на консультацію можна на цій сторінці.